ICE Platinum

Soprano Titanium

Soprano Accord

Onze Vestiging

Breestraat 39 2311 CH Leiden

Mail Ons

leiden@cliniclaras.nl

Bel Ons

071 542 75 23
06 83 67 10 44

Laser Ontharen

 

Laserbehandelingen met de Soprano laser en de Lightsheer Duet Diode Laser.

 

Intakegesprek 


Voorafgaand de laserbehandelingen vindt er een intakegesprek plaats met een van onze huidtherapeuten.
Tijdens de intakegesprek zal er een behandelplan samen met u worden opgesteld en zullen er vragen gesteld worden die betrekking hebben tot de laserbehandeling.
De behandelingen worden uitgevoerd door een van onze specialisten met de Soprano laser of de Lightsheer Duet Diode Laser.

Clinic Lara’s Rotterdam- Zuid maakt gebruik van de Soprano laser en de Lightsheer Duet Diode Laser voor het definitief ontharen. Aan de hand van uw huidtype, mate van overbeharing, huids- en haarkleur wordt door de huidtherapeute voor de behandeling gekozen voor de Lightsheer Duet Diode Laser of voor de Soprano laser. Ook wordt er door de behandelaar een behandelplan gemaakt, hoeveel behandelingen u nodig zal hebben en wat voor resultaat u kunt verwachten, dit is mede afhankelijk van welk lichaamsdeel er behandeld gaat worden. Dit wordt vooraf met u besproken. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat tussen de behandeling in alleen scheren toegestaan is, dus harsen en epileren zijn niet toegestaan gedurende uw behandelperiode.

 

De Soprano en Lightsheer Duet Diode Laser

 

Deze laser is geschikt voor ieder huidtype, ook voor mensen met een donkere huid of wanneer de huid gebruind is door de zon. In dat laatste geval zal voor de Soprano Diode Laser SHR gekozen worden. Uit de laser komt een krachtige gebundelde laserstraal die via het pigment geleid wordt naar het haarzakje waar die energie van de laser omgezet wordt in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt en er geen nieuw haar kan groeien.

Laser ontharen met een van onze laserapparaten is vrijwel pijnloos. Voor de laserbehandelingen is het pigment wat in het haarzakje zit nodig, wat ook wel melanine wordt genoemd. Dit speelt een belangrijke rol in het laser ontharen. De behandelkop van de laser geeft namelijk een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door de melanine wat in het haartje zit.

De opname van de energiestraal gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Het haarzakje bereikt uiteindelijk een temperatuur van ongeveer 70 graden, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Hierdoor kan het zakje geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase. Uit onderzoek is gebleken dat de ontharingsmethode zorgt voor ongeveer 80-90% haarreductie.

 

Aantal behandelingen

 

Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, huidskleur, haarkleur en het type beharing. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Omdat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld wordt er zes- tot achtmaal behandeld geadviseerd, voordat een goed resultaat wordt bereikt. Voor een optimaal resultaat wordt het gelaat om de 6 weken en het lichaam om de 8 weken gelaserd.

 

Duur van de behandeling

 

Duur behandeling Het behandelen van een bovenlip neemt ongeveer 15 minuten tijd in beslag. Een bikinilijn laseren duurt ongeveer 30 minuten en voor het laseren van het hele lichaam wordt er 2 uur tijd gereserveerd.

 

Voordelen van de Soprano laser en de Lightsheer Duet Diode Laser

 

  • Geschikt voor alle huidtypen, ook donkere huidtypen kunnen behandeld worden,
  • Geschikt voor grotere oppervlakte,
  • Geen irritatie van omliggende huid,
  •  Speciaal ontwikkeld voor het definitief verwijderen van ongewenste haargroei,
  • onze laserapparaten hebben een FDA- keurmerk. ( De FDA keurt de apparatuur en wordt door fabrikanten en praktijken vaak als keurmerk gebruikt wat moet laten zien dat de gebruikte apparatuur veilig is en geen brandwonden of andere schade toebrengt aan de huid.)
  • U hoeft niet meer te scheren, harsen of epileren,
  • Het behandelde gebied blijft jarenlang glad,
  • Wordt als pijnloos ervaren,
  • Direct na de behandeling kunt u uw werkzaamheden weer hervatten,
  • Geschikt voor mannen en vrouwen.

Maak hier uw afspraak